Anna

Koulupsykologi

Olen koulutukseltani psykologi ja toimin koulupsykologina. Työssäni yhdistyy minulle tärkeitä asioita: mielenterveys, koulutus ja perusopetus.

Minulle on psykologina tärkeää nähdä myös olosuhteet, jotka vaikuttavat asiakkaideni hyvinvointiin, ja pyrkiä parantamaan niitä. Siksi koulu on innostava paikka työskennellä; siellä kohtaavat yksilö ja yhteisö, lapsi ja yhteiskunta.

Kaupunginvaltuutettu

Minut valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon neljä vuotta sitten. Olen keskittynyt valtuustotyössä sosiaali- ja terveyspolitiikkaan. Olen iloinen, että minut valittiin sosiaali- ja terveyslautakuntaan, koska siellä käsitellään koko ajan palveluita, jotka ovat keskeisiä ihmisten hyvinvoinnin parantamisessa ja eriarvoisuuden tasaamisessa.

Tällä valtuustokaudella olen ajanut muun muassa terveyspalveluiden ja hätämajoituksen järjestämistä paperittomille, kaupungin työntekijöiden kouluttamista sateenkaarinuorten kohtaamiseen, kaupungin omien asukastalojen säilyttämistä sekä neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon vahvistamista.

Jos sinulla on kerrottavaa asioista, joihin olet törmännyt kaupungin palveluissa, voit laittaa viestiä anna(at)annavuorjoki.fi.

Punavihreä

Vasemmistolaisuus merkitsee minulle tasa-arvon ja ihmisten yhdenvertaisuuden puolustamista. Yhteiskunnan tehtävä on edistää mahdollisuuksien tasa-arvoa. Resurssit on jaettava mahdollisimman tasan.

Tähän liittyvät myös ihmisoikeudet. Jokaisella ihmisellä on oltava vapaus määritellä itsensä, valita identiteettinsä ja rakentaa elämänkatsomuksensa itse. Politiikassa tämä merkitsee tällä hetkellä esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamista ja uskonnonvapauden vaalimista.

Punainen ja vihreä eivät ole vastavärit! Ihmiskunta ei voi hyvin, jos luonto ei voi hyvin. Ympäristön suojeleminen ja ihmisten välinen oikeudenmukaisuus ovat politiikassa yhtä tärkeitä tavoitteita.

Järjestötoimija

Olen Prometheus-leirin tuki ry:n entinen puheenjohtaja, ja muutenkin toiminut Protussa parikymmentä vuotta. Ennen puoluepolitiikkaan lähtemistäni toimin pitkään vapaaehtoistehtävissä eri järjestöissä, mutta nykyään keskityn valtuusto- ja lautakuntatyöhön.

Kulttuuriin kallellaan

Luen ja kirjoitan, kuuntelen ja lauleskelen, rentoudun kuvataiteen äärellä, inspiroidun teatterista. Kaikenmoinen taide on lähellä sydäntä. Pidetään pystyssä niin isot kuin pienetkin taiteen tekijät!